De Hea pred potpisom za Junajted

Golman Atletiko Madrida David de Hea nalazi se na korak od prelaska u Mančester Junajted, pošto je doputovao u Englesku na lekarske preglede.
20-godišnji De Hea, koji je već mesecima glavni kandidat da zameni Edvina van der Sara na golu Junajteda, ali je rekao da neće komentarisati te navode do završetka Evropskog prvenstva za mlade.
Taj šampionat završen je u subotu, upravo trijumfom Španaca, a on je u ponedeljak uslikan kako ulazi u bolnicu u Mančesteru. Iako je osoblje bolnice pokušalo da ‘sakrije’ De Heu, on nije bio toliko neprimetan. 
De Hea, koji je četvrti golman španskog nacionalnog tima, iza Ikera Kasiljasa, Pepa Reine i Viktora Valdesa, prošle sezone je branio na svim utakmicama Primere za Atletiko i na 11 utakmica protivnici nisu uspeli dag a savladaju. 
Junajted je u poslednjih nekoliko nedelja u svoje redove doveo Ešlija Janga i Fila Džonsa, a očekuje se da će dogovor sa De Heom uskoro biti postignut, ali i da će biti još pojačanja do isteka prelaznog roka, krajem avgusta. 
Ekipa Aleksa Fergusona prošle sezone je osvojila Premijer ligu, ali je izgubila u finalu Lige šampiona od Barselone. Od tada, tim su, pored Van der Sara, napustili i Pol Skols i Geri Nevil, koji su se povukli iz fudbala.

Author: AK