Teves umešan u nameštanje?

Napadač Mančester Sitija Karlos Teves umešan je u skandal nameštanja mečeva, iako nije jasno da li su on ili njegov klub učinili nešto ilegalno.
Reč je o duelu Lige Evrope, između Sitija i Arisa, odigranom prošle sezone, koji je jedan od mnogo mečeva koji su pod istragom u Grčkoj, koju poslednjih dana potresaju brojni fudbalski skandali.
Tužioci u slučaju Sitija su došli do snimka telefonskog razgovora u kojem fudbaler Arisa Kostas Mendrinos pominje Tevesa, kao čoveka koji bi mogao da pomogne u manipulisanju igre.

Taj dokaz ukazuje da je Mendrinos upitao saigrača, bivšeg igrača Sitija Nerija Kastilja, da ubedi Tevesa da dopusti da grčki tim prvi izvede loptu, a veruje se da je na taj potez bilo uloženo 6.000 funti. 

“O svemu ću razgovarati sa Kastiljom, da dovede Tevesa, koji je kapiten, a rekao sam i Kokeu, koji će biti na centru za izvođenje lopte”, navodno je rekao Mendrinos. 
Teves je odmah negirao navode i svoju umešanost u navodnu prevaru. 
“To je nemoguće. Karlos nije čuo ništa o tome i niko mu nije prišao tim povodom”, rekao je Tevesov portparol. 
Zanimljivo je da Koke, inače kapiten Arisa, nije igrao na tom meču, koji je završen bez golova, a Siti je prvi izveo udarac.

Author: AK