Džon Henri: Da li prodajemo Liverpul? Ne!

Fudbal - video 20. feb 202318:48 0 komentara
(Jirgen Klop i vlasnik kluba Džon V. Henri) Liverpool manager Juergen Klopp (L) talks with owner John W. Henry during the opening of the newly built stand at Liverpool football club's Anfield Stadium Liverpool - Official opening of redeveloped main stand at Anfield
Reuters / Phil Noble (Jirgen Klop i vlasnik kluba Džon V. Henri)

Vlasnik Liverpula Džon Henri rekao je da Fenvej sport grupa ne razmatra potpunu prodaju kluba.

Još od novembra se gotovo svakodnevno mogu pročitati vesti kako Fenvej sport grupa (FSG) planira da proda Liverpul, gotovo 13 godina nakon što je za 300 miliona funti kupila klub.

FSG se oglasila saopštenjem u kome se navodi da je uprava kluba otvorena za pregovore sa potencijalnim novim investitorima, ali i da prodaja kluba nije opcija.

„U poslednje vreme su se dogodile brojne promene u vlasništvu u klubovima Premijer lige i sve češće i mi dobijamo upite o našim planovima. FSG je u poslednje vreme dobio nekoliko pisama o namerama od trećih strana koje pokazuju interesovanje da postanu vlasnici dela akcija kluba. I ranije smo rekli da bismo pod pravim uslovima razmotrili prihvatanje novih investitora ukoliko bi to bilo u interesu kluba. FSG, kao i do sada ostaje u potpunosti posvećen uspehu Liverpula na terenu i van njega“, navedeno je u saopštenju.

Čini se da je do cele priče o prodaji kluba došlo zbog razmimoilaženja stavova vlasnika Džona Henrija i predsednika kluba Toma Vernera koji je nedavno izjavio da „FSG istražuje opcije za prodaju“ te da je stigla zanimljiva ponuda sa Istoka.

U intervjuu za Boston sports žurnal, Henri je rekao da puna prodaja nije opcija, ali je najavio da će se uskoro nešto dogoditi.

„Znam da je u poslednje vreme bilo mnogo pria i navoda o Liverpulu, ali hajde da se držimo činjenica. Da li ćemo zauvek ostati u Engleskoj? Ne. Da li prodajemo Liverpul? Ne. Da li razgovaramo sa potencijalnim investiorima? Da. Da li će nešto biti od svega toga? Verujem da hoće, ali to neće biti prodaja kluba. Pa da li smo prodali išta u poslednjih 20 godina?“, rekao je Henri.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!