Junajted ima dva kandidata za trenera

Fudbal - video 10. feb 202212:50 4 komentara
Mančester Junajted Manchester United's Anthony Elanga is consoled by teammates after missing his penalty during the shoot-outFA Cup Fourth Round - Manchester United v Middlesbrough
REUTERS/Craig Brough

Mančester Junajtedu već godinama ne ide dobro, a mnogi su zbog toga krivili trenere-menadžere koji su vodili ekipe. Međutim, kako se koji menjao poboljšanja i dobrih rezultata nije bilo, tako da je očigledno u pitanju neki drugi problem. Engleski mediji sada pišu da je glavni favorit za novog trenera Maurisio Poketino.

Ole Gunar Solšer je počeo sezonu na mestu trenera, nasledio ga je Ralf Ragnik. Međutim, Nemac je doveden samo kao privremeno rešenje, do kraja sezone, dok klub ne nađe trenera za višegodišnji projekat.

Prema pisanju ostrvskih medija glavni kandidat za novog trenera je Maurisio Poketino, koji je već godinama dovođen u vezu sa Junajtedom. Argentinac se sada nalazi na klupi Pari Sen Žermena, ali kako nije imao previše uspeha u francuskom klubu, u Mančesteru se nadaju da će uskoro dobiri otkaz.

To bi moglo da se dogodi već krajem februara, ukoliko Real Madrid eliminiše Svece iz Lige šampiona. Čak i ukoliko se to ne dogodi, prema svim prognozama Poketino će najkasnije do kraja sezone napustiti Pariz jer prebogati vlasnik kluba, katarski princ, nije oduševljen njegovim radom.

S druge strane, čelnici Junajteda uporedno pregovaraju i sa Luisom Enrikeom, selektorom fudbalske reprezentacije Španije, koji je takođe ranije dovođen u vezu sa Crvenim đavolima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare