Manćinijeva plata ključni dokaz u istrazi protiv Sitija

Alex Livesey/Getty Images

Mančester sitiju preti drastična kazna pa čak i izbacivanje iz Premijer lige zbog teških kršenja pravila finansijskog fer pleja u razdoblju od čak osam godina. Brojni stručnjaci smatraju da će se Siti iz ovoga teško izvući kao što je bio slučaj s UEFA-inom kaznom.

Atletik je objavio dokumente Football Leaksa i drugih izvora koji su bili jedan od temelja istrage Premijer lige, a koji dokazuju kako je Siti „muljao“ sa brojkama u finansijskim izveštajima i pokušavao da sakrije gubitke kako bi poštovao finansijski fer plej.

povezane vesti

Jedan od ključnih dokaza bio je ugovor s Robertom Manćinijem koji je Siti vodio od 2009. do 2013. godine. Italijanski stručnjak imao je prikazanu platu od milion i po evra po sezoni, ali je utvrđeno da je dodatna dva miliona dobijao na drugi način.

Manćini je otvorio firmu Italian International Services sa kojom je imao ugovor sa klubom Al Džazira za savetodavne usluge. Manćinijeva kompanija izdavala je kvartalne račune Al Džaziri koja mu je na taj način isplatila još nešto više od 1,9 miliona evra po sezoni.

Ti dokazi korišćeni su i u Uefinoj istrazi posle koje je Siti kažnjen sa dve godine zabrane igranja u Evropi i 30 miliona eura, ali je Međunarodni sportski sud (CAS) kasnije smanjio kaznu na samo deset miliona evra finansijske kazne.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare