„Naši igrači prave faulove rukama, to je iz straha“

Fudbal - video 22. jun 202418:14 1 komentar

Danima se već u Sportlajt Euro specijalu bavimo analizom posebno reprezentacije Srbije. Na jedan detalj je Zvonko Živković posebno ukazao.

„Ja sam juče rekao da, vi kao selektor kada dođete i selektirate ekipu nemate mnogo vremena da radite sa njima. Imate dva-tri dana pred utakmicu, analiza protivnika, postavka i to je to. Vi možete teoretski da im iznesete kako ćete igrati. Da li oni to mogu da izvrše, to je već pitanje.

Vi morate da imate dobru analizu svojih igrača. Da se dotaknem detalja da smo napravili mnogo faulova. Tačno. Naši igrači prave mnogo faulova ne zato što idu da osvoje loptu nego iz straha. Kad vi gledate naše igrače, oni će napraviti mnogo više faulova od Engleza. To će biti faulovi koji su bezopasni. Zašto? Zato što faulove pravimo rukama, a ne nogama. To je više strah. To je jedan sitan detalj koji vam pokazuje. To je tako. Ko ne zna da gleda fudbal, ja mu nisam kriv. Ali, to je tako.

Nikad preciznija (i bolnija) analiza problema Srbije (VIDEO)

Sportlajt: Srbija „igrala“ i u petak, neverica… (VIDEO)

Ja gledam od najmlađih kategorija pa do vrhumskog sporta kod nas, mi prosto ne znamo da uzmemo loptu protivniku, ne znamo da igramo presing jer je to najteže u fudbalu.

Mi imamo igrače koji igraju u velikim evropskim i svetskim klubovima. Oni igraju u jednom timu od 11 igrača i kada vi njih sve sada skupite u reprezentaciju, oni su i dalje sjajni igrači, ali istih karakteristika. A vi kada imate igrače istih karakteristika, uzmite naše vezne igrače, da li ste vi videli i jednog našeg veznog igrača, a imali smo utakmica u ovom sistemu već dosta dugo, imamo pet veznih igrača od njih 11. Da li ste vi videli da je neki naš vezni igrač dodao loptu i ušao u dubinu bez lopte?

To su neke osnove fudbala. Zato mi nemamo agresiju i zato mi igramo sporo i zato mi ne možemo da pritisnemo protivnika. Ja ne vidim, naravno da bih voleo da pobedimo Dansku, ko ne bi, ali gledajući ove dve utakmice, ja ne vidim kako mi možemo ove elemente da promenimo u 24 ili koliko već sati“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare