Navijači upali na teren, Pauna već čeka spreman otkaz?

Fudbal - video 13. feb 202221:49 0 komentara
Veljko Paunović
REUTERS/Paul Childs

Posle subotnjeg poraza od Koventrija, sedmog u nizu u Čempionšipu za Reding, navijačima je bilo dosta.

U želji da dođu do klupe i Veljka Paunovića navijači su posle meča uleteli na teren i tako nastavili da iskazuju nezadovoljstvo. Nekoliko stotina nezadovoljnih navijača okupilo se isred stadiona i pre utakmice uz banere i povike nezadovoljstva. „Želimo naš Reding nazad, želimo da Paun ode“, orilo se ispred stadiona, ali i na njemu posle meča.

Meč kojim je klub obeležio 150. rođendan niko neće pamtiti po lepom. Navijači su pokušali posle meča da dođu do klupe kako bi se obračunali sa Paunovićem koji je za njih najveći krivac za neuspehe.

„Kratkoročna promena na klupi donela bi klubu šansu da ostane u Čempionšipu. Promena u načinu rada i dovođenju igrača, a ono što je najvažnije na duge staze to je transparentan rad“, to je porula navijača.

I pored incidenta koji se dogorio posle utakmice, Paunović je u izjavi hvalio navijače:

„Navijači su danas bili sjajni. Zahvalni smo im što su došli u ovako velikom broju danas. Bili su nam od velike pomoći“, rekao je Paunović.

Srpski trener nije želeo da komentariše proteste navijača:

„Ne bih želeo da govorim o tome. Cela godina bila je izuzetno teška za klub. Jasno je da je za navijače sve ovo veoma frustrirajuće, delimo to osećanje sa njima. Svi imaju pravo da iskažu svoj stav. Ali, ne smemo da se sažaljevamo. Moramo da se pregrupišemo i nastavimo dalje“, rekao je on.

Pored svih poraza Reding je u novembru kažnjen i oduzimanjem šest bodova zbog prekomernog trošenja.

Engleski mediji pišu i da nisu samo navijači ti koji žele Paunoviću da vide leđa već da ima i igrača i „viđenijih članova uprave“ koji dele tu želju.

Priča se razvija i dalje, pa u nedelju može da se pročita i da je Paunoviću otkaz već potpisan te da će u ponedeljak zapravo na posao doći samo da mu to bude i saopšteno.

U lokalnim medijima koji sa većom pažnjom prate dešavanja oko Redinga čak se navodi i da Engleksa fudbalska liga neće kazniti Reding dodatnim oduzimanjem bodova u slučaju da Paunoviću otkaz zaista bude uručen u ponedeljak.

Paunović je Reding preuzeo krajem avgusta 2020. na, tada, veliko oduševljenje kako uprave tako i navijača.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!