Njukasl „oteo“ Evertonu najboljeg igrača za 40 miliona £

Njukasl (Budući saigrači: Entoni Gordon i Džejkob Marfi) Everton's Anthony Gordon in action with Newcastle United's Jacob Murphy Premier League - Newcastle United v Everton
REUTERS/Scott Heppell (Budući saigrači: Entoni Gordon i Džejkob Marfi)

Njukasl je postigao dogovor sa Evertonom o transferu Entonija Gordona na Sent Džejms Park.

Everton

Engleski mediji javljaju da će transfer iznositi 40 miliona funti plus dodatni bonusi koji bi mogli da cifru podignu do 45 miliona britanskih novčanica.

Entoni Gordon ima 21 godinu i može uspešno da igra na svim pozicijama u napadu. Smatra se jednim od najtalentovanijih fudbalera u Britaniji. Za mladu reprezentaciju Engleske odigrao je devet utakmica i postigao četiri gola.

Kako prenosi ostrvska štampa on se tri dana nije pojavljivao na treninzima Evertona da bi u petak ujutru zahtevao transfer. Na kraju su dva kluba postigla dogovor.

Entoni Gordon je dete Evertona, u ovaj klub je došao sa 11 godina nakon što je napustio fudbalsku školu gradskog rivala Liverpula. Za prvi tim je debitovao kao tinejdžer decembra 2017. u Ligi Evrope protiv kiparskog Apoela. Debi u Premijer ligi imao je tri godine kasnije u duelu sa Vest Hemom.

Ukupno je do sada odigrao 65 utakmica u Premijer ligi i postigao sedam golova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare