Odbačene sve optužbe protiv Mejsona Grinvuda

Fudbal - video 2. feb 202315:27 5 komentara
Gareth Copley, Getty Images

Nakon više od godinu dana posle hapšenja, sve optužbe za napad i pokušaje silovanja protiv igrača Mančester junajteda Mejsona Grinvuda su odbačene, javljaju britanski mediji u četvrtak.

Povezano

Mejson Grinvud je prvi put uhapšen u januaru prošle godine zbog optužbi za silovanje i fizički napad. Nedugo zatim u javnosti su se pojavile uznemirujuće fotografije i audio snimci celog događaja u kome je, navodno, napadnuta osamnaestogodišnja devojka.

Drugo put je Grinvud pritvoren sredinom oktobra 2022. zbog kršenja uslovnog puštanja na slobodu.

Suđenje je počelo u novembru, zatim odloženo za 27. novembar ove godine, a u četvrtak je Grinvud oslobođen svih optužbi koje su mu stavljane na teret.

„Istražitelji su sve vreme bili u kontaktu sa pravnim timom. Ova odluka nije doneta lako. Uprkos interesovanju medija i javnosti o ovom slučaju, odlučili smo da ne dajemo dalje komentare. Ipak, želimo da iskažemo odlučnost da svi navodi o nasilju nad ženama uvek budu detaljno istraženi bez obzira na okolnosti“, navedeno je iz tužilaštva.

Navodni događaji za koje je bio osumnjičen i optužen Grinvud dešavali su se u periodu od 1. novembra 2018. do 15. oktobra 2022. Nakon hapšenja, Grinvud je ostao bez velikog broja sponzora, bez mesta i plate u timu, kao i bez mesta u reprezentaciji Engleske.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare