Zašto je Marković propao u Liverpulu?

Fudbal - video 31. okt 202113:21 > 13:27 11 komentara
Alex Livesey, Getty Images Sport

U tekstu pod nazivom "Genije u petercu poređen sa Ronaldom i Mesijem - Zašto je Marković propao u Liverpulu?" na sajtu goal.com novinarka Ema Smit u svom autorskom tekstu bavila se angažmanom Lazara Markovića u slavnom engleskom klubu, u kome je označen kao najgore pojačanje u istoriji.

„Na vrhuncu karijere Marković nastupa za klub u kome je ponikao, beogradski Partizan. To je trenutno srećan kraj za igrača čiji se veliki, rani prelazak u Liverpul može nazvati samo noćnom morom. Zaista, on je pravi kandidat za Liverpulov najgori transfer svih vremena i to usled žestoke konkurencije. Sa 19 odigranih utakmica u Premijer ligi za pet godina, nakon što je došao na Enfild za 20 miliona funti, od kojih nijedna utakmica nije bila u poslednje četiri sezone koje je proveo po pozajmicama širom Evrope, govore jasno govore da je on najveći promašaj“, stoji na početku teksta.

 

Alex Livesey/Getty Images

 

Ipak, iz razgovora sa ljudima koji su na treninzima radili sa njim, stiče se utisak da nije sva krivica za neuspeh na Lazaru.

„Lazar Marković je genije u malom fudbalu“, rekao je bivši golman Redsa Adam Bogdan.

„Moram da kažem da je Lazar bio briljantan u radu. Uživali smo u zajedničkim treninzima, naročito mladi momci, sa kojima je imao odličan odnos. On je skroman mladić, sluša šta se od njega traži i bio je profesionalan“, rekao je trener U23 ekipe Liverpula Nil Kričli.

Marković je u Liverpul došao 2014. godine iz Benfike, kao 20- godišnjak. Tog leta na Enfild su došli i igrači poput Adama Lalane i Divoka Origija, koji su imali određeni uspeh. S druge strane Alberto Moreno i Mario Baloteli nisu tako dobro prošli.

Srpski fudbaler je jednom prilikom govorio o svom lošem odnosu sa tadašnjim menadžerom Redsa Rodžersom.

„Nisam imao dobar odnos sa njim. Ni u onim malobrojnim prilikama koje sam dobijao nije me stavljao da igram na svojoj poziciji, već na nekoliko različitih“, rekao je jednom prilikom Marković.

 

Michael Regan, Getty Images

 

Nekadašnji trener u Partizanu Avram Grant za engleske medije pričao je svojevremeno o Srbinu.

„Mogu da kažem da je uz Lea Mesija i Kristijana Ronalda Lazar bio najtalentovaniji igrač koga sam video u uzrastu od 19 godina. Bilo je odlično raditi sa njim par meseci. On ima tako ogroman potencijal, da bi ukoliko promeni stav na treningu, mogao da bude jedan od najboljih u Evropi na svojoj poziciji“, rekao je izraelski stručnjak.

 

Lazar Marković
foto: FK Partizan

 

U tekstu se dalje napominju brojne pozajmice na kojima je ofanzivac bio kao igrač Liverpula, a koje su kako se navodi, uglavnom bile promašaji, kao ona u Fulamu.

Ipak, posle svega što je prošao u karijeri čini se da je povratak u Partizan, mesto gde je voljen i gde je dobio možda i glavnu ulogu, priča sa srećnim krajem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare