Ni Sale ne veruje: Japanac umalo da polomi tablu sa penala!

Košarka - video 25. feb 202410:49 2 komentara

Saša Đorđević u neverici je posmatrao kako Abudušalamu Abudurešiti pravi nepotreban faul nad Soičirom Inueom prilikom šut za tri poena.

Međutim, kada je Japanac stao na liniju za slobodna bacanja jutros pred punim tribinama dvorane u Tokiju, ispostavilo se da će pre polomiti tablu nego ubaciti neko.

Pogledajte nesvakidašnju „tehniku“ japanskog reprezentativca, koja se završila sa tri najtvrđa promašaja ove sezone u svetu košarke, međutim koja igrom slučaja nisu koštala domaću selekciju u preostalih minut i 25 sekundi do kraja utakmice.

Hu Mingžuan je izgubio loptu u narednom napadu na sredini igrališta, a Džošua Hokinson prikucao za pet razlike i prvu pobedu Japana nad Kinom u košarci posle 88 godina.

Heroj ove predugo čekane pobede u „Arijake koloseumu“, u drugoj rundi kvalifikacija za FIBA kup Azije, bio je Judai Baba sa 24 poena uz četiri trojke iz šest pokušaja.

„Iskoristili su domaći teren, bili su agresivni u najvažnijim periodima utakmice. Nedostajali su nam neki naši veterani zbog povreda, tako da smo nastavili putem uvođenja mladih igrača, a za njih je ovo bilo savršeno mesto za sticanje iskustva“, rekao je Đorđević posle neprijatnog poraza rezultatom 76:73.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare