Veprovi kao Real: Treća vezana titula za Wild Boars

Ostali sportovi 8. jul 201820:42 > 20:56
SAAF, Dragan Zabunjević

U 14. Serbian Bowl koji su odigrali najljući rivali Wild Boars i SBB Vukovi, kragujevački tim je slavio 54:36 i tako prvi put u istoriji vezao tri titule u domaćem šampionatu.

Domaćin je uz dosta sreće, ali i majstorije jednog od najboljih igrača Strahinje Stepovića, došao do vođstva. Sjajni risiver se sjajno snašao u četvrtom pokušaju, kada je izbegao obaranje za gubitak jardi i ne samo da je osvojio prvi daun već je sjajno istrčao u end zonu i doneo prednost Veprovima 6:0. Usledio je dobar drajv Vukova, došli su do crvene zone, ali je kvoterbek Kajri Verčer bacio intersepšn. Usledio je novi drajv Veprova, koji je bio sličan prethodnom. Ponovo su imali četvrti pokušaj i ponovo su rešili da rizikuju. To im se isplatilo jer je najbolji igrač finala raning bek Džošua Kezada istrčao gotovo 40 jardi i praktično pripremio tačdaun za Stefana Đurića i vođstvo 12:0.

Na početku druge četvrtine Vukovi su najavili preokret. Mihailo Josović je istrčao tačdaun i smanjio na 12:7, a potom je Jokić zabeležio intersepšn i pružio priliku beogradskoj ekipi priliku za preokret. Međutim, odličan posao je odradila defanzivna linija Kragujevčana, kao i svaki put kada god bi se protivnik rezultatski primakao, izvršila strašan pritisak na Verčera i uspešno se odbranila. Na ruku im je išla i povreda centra Uzelca, čime je značajno oslabljena ofanzivna linija Vukova.

Usledila su još dva tačdauna i to oba Džošue Kezade za vođstvo 26:7 na poluvremenu, čime je meč praktično rešen. Vajld Borsi su nastavili sa odličnom igrom u napadu. Kezada je postigao dva tačdauna i bilo je jasno ko će biti pobednik. Najviše što su se Vukovi primakli bilo je 47:36 četiri minuta pre kraja, ali posle neuspešnog onsajd kika nije bilo više šanse za preokret.

Očekivano MVP finala bio je Kezada sa pet postignutih tačdauna, od čega četiri istrčana i kombinovano osvojeno preko 200 jardi. Na drugoj strani Mihailo Josović istrčao je tri tačdauna. Na ovaj način Kragujevčani su osvojili osmu titulu i pretekli upravo Vukove čime su postali najtrofejnija srpska ekipa.