Brejdi u penziji! Kaže – ovoga puta zauvek!

Ostali sportovi 1. feb 202314:28 17 komentara
Tom Brejdi
Richard Rodriguez/Getty Images

Tom Brejdi objavio je da se povlači u penziju. Kako je sam rekao - ovoga puta stvarno.

„Dobro jutro svima, odmah ću preći na suštinu.

Idem u penziju. Zauvek.

Znam da je prošli put sve to izazvalo veliku gužvu i kada sam se probudio jutros pomislio sam – samo ću pritisnuti dugme za snimanje i javiću prvo vama.

Samo jednom možeš sa toliko emocija da odeš u penziju, a ja sam to već iskoristo prošle godine.

Hvala vam svima mnogogo. Svakome od vas. Mojoj porodici, prijateljima, saigračima, rivalima. Mogao bih tako da nabrajam zauvek.

Hvala vam što ste mi omogućili da živim svoj san. Ne bih promenio ni jednu jedini stvar.

Volim vas sve“, poručio je Brejdi u video poruci.

Posle 23 neverovatne sezone, sedam osvojenih šampionskih titula i tri nagrade za najboljeg igrača sezone, pet nagrada za MVP Superbolua, brojnih postavljenih i oborenih rekorda jedna era je završena.

Za 23 godine Brejdi je odigrao 365 utakmica, od igrača koga gotovo niko nije zapazio na draftu do legende.

U srednjoj školi večita rezerva, prvi pas na Univerzitetu Mičigen u kome je takođe bio rezerva bio je presečen, razmišljao je i o promeni tima nakon dve sezone, ali Lojd Kar imao je samo jednu stvar da kaže na to – ‘ako odeš žalićeš celog života’.

I ostao je da se bori. Prvi kvoterbek postao je tek u drugom delu završne godine koledža. Na draft 2000. otišao je kao neko za koga su timovi mislili da nema svetlu budućnost.

Nju Ingland Patriotsi preskočili su ga u trećoj rundi drafta, ali i dalje je bio na raspolaganju u šestoj, kao 199. Patriotsi su ga izabrali iako su imali tri kvoterbeka na raspolaganju, uključujući i Drua Bledsoa.

Kada je prvi put sreo vlasnika kluba Roberta Krafta, dosta hrabro mu se predstavio kao „najbolja odluka koju je njegova franšiza donela“.

U martu 2020. dres Petriotsa zamenio je dresom Tampa Bej Bakanirsa, godinu kasnije osvojio je sa njima Superboul.

NFL rekordi velikom većinom imaju njegovo ime – najveći broj bačenih jardi – 89.214, najviše tačdaun pasova  – 677. Jedini je igrač koji je osvojio Superboul više od pet puta i koji je više puta bio MVP poslednjeg meča sezone.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare