Crnogorski “lavovi” oštre zube za šampionat Evrope

Foto: RSCG

Rukometaši Crne Gore polako se kompletiraju i nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo koje ih očekuje početkom naredne godine i na kome će u konkurenciji sa selekcijama Mađarske, Islanda i Srbije nastojati da stignu do druge faze takmičenja.

Selektor Vlado Šola sada može da računa na sve pozvane igrače, osim golmana Nebojše Simića i Nikole Matovića, kao i desnog beka Rista Vujačića, koji će se u subotu 30. decembra priključiti reprezentaciji.
Među onima koji su nedavno stigli je i desni bek Crne Gore Stefan Čavor.

„Radimo dobro, ovo je sada neka nova reprezentacija, selektor je sa nama nekih pola godine i teško je da sve posložimo u ova tri ciklusa koja smo imali do sad, ali idemo korak po korak, gradimo formu i pokušavamo da se spremimo što bolje“, poručio je Čavor.

Rivali Crnoj Gori u Minhenu će biti Mađarska (12. januar), Island (14) i Srbija (16), a u glavnu rundu prolaze dve najbolje selekcije.

RSCG/Stefan Ivanović

„Ne možemo u ovom trenutku mnogo da pričamo o grupi, naravno naš cilj je da probamo da prođemo u drugu fazu, ali mislim da ovog puta imamo tri teška protivnika i da nas čeka težak posao. Primarni cilj je da dostignemo top formu, a zatim da svaku utakmicu odigrao kao da je finala, jer svaki meč na šampionatu koji sledi, nosi prefiks biti ili nebiti“, dodao je Čavor.

Prvi test meč pred Evropsko prvenstvo, popularni „lavovi“ će imati 29. decembra u Staroj Pazovi gde će odmeriti snage sa selekcijom Severne Makedonije. Nakon toga, 4. i 5. januara u Poreču ih očekuju utakmice sa Hrvatskom i Slovenijom.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!