Nagrada za Hamlina, njegov dolazak iznenađenje za sve

Ostali sportovi 9. feb 20231:10 0 komentara
Damar Hamlin
Reuters/Kirby Lee-USA TODAY Sports

Sejfti Bafalo Bilsa Damar Hamlin pojavio se u Finiksu na dodeli NFL nagrada uoči Superboula, samo mesec dana od kada je na utakmici doživeo srčani udar. Hamlin je dobio nagradu "Alan Pejdž" za doprinos i služenje zajednici.

Od momenta kada mu je srce stalo tokom utakmice njegovih Bilsa protiv Sinsinati Bengalsa kroz skoro 250.000 priloga njegova humanitarna fondacija prikupila je više od devet miliona dolara. Hamlin je fondaciju pokrenuo u decembru 2020. za prikupljanje igračaka za siromašnu decu.

„On nije samo osoba koja nas opominje koliko je naš sport opasan, on je neko ko pokazuje pravi duh, ljubav, uživanje i odanost prema ljudoma koji je igraju. Svi smo želeli da ga vidimo ovde, pomerili smo nebo i zemlju da se to dogodi“, rekao je Demarkus Smit, izvršni direktor Udruženja igrača NFL koja ovu nagradu i dodeljuje.

Hamiln je nagradu posvetio ocu u kome je, kako je rekao, pronašao inspiraciju da pomaže drugima.

„Pre svega hvala vam, i hvala Bogu što sam ovde. Blagoslov je da možeš da pomogneš. Nikada ne shvatam svoju poziciju zdravo za gotovo, uvek sam imao želju da pomognem zajednici iz koje sam potekao, ali i svima na svetu kojima je pomoć potrebna“, rekao je Hamlin.

Hamlin nije imao lako detinjstvo, tokom mladosti je u pucnjavi izgubio trojicu prijatelja u Mekkis roksu u Pensilvaniji, a njegov dolazak na dodelu nagrada za sve je bio prijatno iznenađenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!