EHF EL: Vojvodina na plus šest protiv Kadetena

Rukomet 29. avg 202119:13 > 19:14 3 komentara
RK Vojvodina
SEHA Gazprom liga

Rukometaši Vojvodine odigrali su prvi meč, u prvom krugu kvalifikacija za EHF Evropsku ligu. Novosađani su na svom terenu pobedili Kadeten iz Švajcarske sa 26:20 (16:9).

Najefikasniji u sastavu Vojvodine, bili su Gregor Ocvirk sa pet, Nemanja Pribak i Mladen Sotić sa po tri, odnosno Nemanja Ratković i Svetislav Verkić sa po dva gola. Kod Kadetena, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marvin Lir sa pet, Johan Kanelas sa tri, odnosno Nik Tomince, Samuel Zehder i Jonas Šelker sa po dva gola.

Novosađani su sjajno odigrali prvo poluvreme. Odbrana je bila na željenom niovu, nizali su se brzi golovi iz tranzicije, pa je na semaforu pisalo 16:9. Međutim, Kadeten je u nastavku uspeo da podigne stepen agresivnosti u odbrani, smanjio je broj tehničkih grešaka, a Vojvodina ih uvećala, pa je tim iz Švajcarske stigao do 16:18.

Svesni da sledi revanš, da je svaki gol zlata vreda, rukometaši Vojvodine su ponovo podigli nivo igre, na nivo, na kojem je bila tokom prvog poluvremena, pa su Novosađani do kraja meča stigli do kapitala od šest golova, koji bi na osnovu viđenog u prvom meču, trebalo da bude dovoljan, da Novosađani u revanšu, koji se igra u Šafhauzenu, izbore plasman u drugu rundu kvalifikacija.

Revanš je na programu 4. septembra, a podsećanja radi, rukometaši Vojvodine će u nastojanju da stignu do grupne faze izuzetno kvalitetnog evropskog takmičenja, morati da preskoče tri runde kvalifikacija.

Komentari (3)

Vidi sve komentare